Wawrinka klopt Berdych in finale ATP Rotterdam
Foto: AP

De Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP 8) heeft zondag bij zijn eerste deelname meteen het ATP-toernooi in het Nederlandse Rotterdam (hard/1.478.850 euro) op zijn naam geschreven. In de finale haalde het vierde reekshoofd het in drie sets (4-6, 6-3 en 6-4) van het Tsjechische derde reekshoofd Tomas Berdych (ATP 7), de titelverdediger in Rotterdam.

Voor Wawrinka is het de tweede toernooizege in 2015. Zijn eerste zege noteerde hij reeds op 11 januari in Chennai, waar hij de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 111) versloeg om zo een achtste toernooizege in zijn carrière te boeken. ‘Dit is een bijzondere overwinning voor mij, want ik win hier voor het eerst een toernooi uit de ATP-500. Dat is geweldig. Ik heb ook genoten van het publiek. Ik hoop hier volgend jaar terug te komen’, besloot Wawrinka.

Berdych greep dan weer naast de elfde toernooizege in zijn carrière. Ook dit seizoen staat de teller nog op nul. Begin januari greep hij er al eens maar net naast in Doha, waar de Spanjaard David Ferrer (ATP 9) in de finale te sterk bleek.