Kim Clijsters: ‘Speelsters gaven veel goede feedback’
Foto: BELGA

‘Het was een dag boordevol adrenaline’, reageerde toernooidirectrice Kim Clijsters in Antwerpen na een week Diamond Games (hard/731.000 dollar). De voormalige toptennisster diende zondag na het Belgian Legends dubbelspel noodgedwongen nog eens haar racket boven te halen.

De Diamond Games, die over de hele week ongeveer 31.500 toeschouwers naar het Sportpaleis lokten, moesten al snel afscheid nemen van de Belgische tennissters en de eerste twee reekshoofden Eugenie Bouchard en Angelique Kerber. Op de slotdag kon de finale tussen Andrea Petkovic en Carla Suárez Navarro niet doorgaan, omdat de laatste met een nekblessure forfait diende te geven.

De organisatie besliste vervolgens om de ruim 5.000 aanwezige toeschouwers een partij tussen Clijsters en Petkovic voor te schotelen. ‘Voor mij was dit heel onverwacht’, stelde de 31-jarige Limburgse, die zeven jaar na de vorige editie als toernooidirectrice de Diamond Games opnieuw op de WTA-kalender zette. ‘Toen ik hoorde dat Suárez Navarro niet kon spelen, dacht ik: ‘Verdorie, wat nu?’ Petkovic wist van niets en was zich nog aan het opwarmen in de fitnessruimte. Opeens stond ik tegenover haar op het court. Het was leuk om de finale te spelen, al waag ik me zeker niet aan een comeback’, lachte Clijsters, die eerder op de dag aan de zijde van Dick Norman het Belgian Legends dubbelspel won van Sabine Appelmans en Xavier Malisse.

‘Met Petkovic als winnares prijkt een prachtige atlete op de erelijst. Ze gaf een mooie speech. Dat maakte het toch een beetje goed voor het publiek, dat geen finale te zien kreeg.’

‘Ik heb een bijzonder leuke week achter de rug. Het was heel leerrijk. Ik had een heel gepassioneerd team rond mij. De speelsters hebben me veel goede feedback gegeven. Binnen enkele weken zitten we samen met de WTA voor een evaluatie van het toernooi’, besloot Clijsters.