Mestach en Van Uytvanck verliezen finale dubbelspel op Diamond Games
Foto: Photo News

An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck hebben zondag op de Diamond Games in Antwerpen (hard/731.000 dollar) de finale in het dubbelspel verloren van de Spaanse eerste reekshoofden Anabel Medina Garrigues en Arantxa Parra Santonja. De setstanden waren 6-4, 3-6 en 10-5 na 1 uur en 36 minuten.

Het Belgische duo keek snel tegen een 3-0 en 5-2 achterstand aan. Mestach en Van Uytvanck lukten een tegenbreak, maar moesten toch de eerste set met 6-4 aan hun tegenstandsters laten.

De tweede set kende een omgekeerd scenario: 0-3 en 2-5 voor Mestach en Van Uytvanck, die uiteindelijk een 3-6 op het scorebord lieten noteren. In de super-tiebreak trokken Medina Garrigues en Parra Santonja met 10-5 aan het langste eind.

Medina Garrigues stond 10 jaar geleden ook al eens in de dubbelfinale in Antwerpen. In 2005 moest ze aan de zijde van de Russische Dinara Safina het onderspit delven tegen thuisspeelster Els Callens en de Zimbabwaanse Cara Black.

‘Leuk om voor zoveel toeschouwers te spelen’

‘Doordat de finale in het enkelspel niet doorging, was het wel leuk dat er meer volk voor ons in de zaal bleef’, liet het Belgische duo optekenen.

Mestach en Van Uytvanck, die meteen afreizen naar het WTA-toernooi in het Braziliaanse Rio de Janeiro (gravel/250.000 dollar), speelden zaterdag laat hun halve finale. De partij was pas een uur en een kwartier na middernacht afgelopen. ‘We sliepen pas rond 3u’, stelde Van Uytvanck.’“Maar ik wil dat niet als uitvlucht gebruiken voor onze nederlaag. Ik voelde me toch goed vandaag.’

Beide speelsters, alle twee 20 jaar jong, willen in de toekomst vaker samen dubbelen. “Dankzij onze prestaties hier kunnen we hopelijk in de toekomst samen op grandslamtoernooien aantreden”, verklaarde Mestach. ‘Ook met het oog op de Fed Cup is het goed dat we hier enkele wedstrijden samen hebben afgewerkt.’

De 32-jarige Medina Garrigues stond 10 jaar geleden al eens in de dubbelfinale in Antwerpen. In 2005 moest ze aan de zijde van de Russische Dinara Safina het onderspit delven tegen thuisspeelster Els Callens en de Zimbabwaanse Cara Black. ‘Ik voel me dus duidelijk goed hier’, aldus Medina Garrigues. ‘Mestach en Van Uytvanck waren nerveus in het begin. Toen ze meer relaxed gingen spelen, zetten ze ons meer onder druk. In de super-tiebreak waren we heel geconcentreerd en agressief. Ook onze ervaring hielp daarbij. Het viel ons niet op dat we tegen thuisspeelsters aantraden. Het publiek was heel beleefd en helemaal niet vijandig.’