Brit John Whitaker wint Hong Kong Masters
Foto: REUTERS

De Britse topruiter John Whitaker (World Ranking 45) heeft in Hong Kong de 5 sterren Masters op zijn naam geschreven en is zo meteen 231.000 dollar rijker geworden. De Belgen raakten niet in de barrage.

In een barrage met dertien, waarvan er uiteindelijk zeven een dubbele nul konden springen, kroonde Whitaker zich met de 13-jarige hengst Argento tot winnaar. Met een tijd van 42.54 was hij sneller dan de Zweedse combinatie Henrik Von Eckermann/Gotha FRH (43.28), die in 2012 de Wereldbekerwedstrijd op de Kerstjumping van Mechelen wonnen, en de Franse combinatie Simon Delestre/Ryan des Hayettes (43.58). Delestre won met Qlassic Bois Margot de laatste WB-editie van Mechelen.

Voor John Whitaker was het de tweede zege in Hong Kong. Zaterdag had hij met hetzelfde paard al de 5 sterren Gucci Gold Cup op 1m50 op zijn naam geschreven. Dat leverde hem nog eens 27.885 USD op.

De Belgen konden geen hoofdrol spelen. Olivier Philippaerts stootte in de eerste ronde één balk af en eindigde met 4 strafpunten in 72.37 op de zeventiende plaats. Constant Van Paesschen ging met Citizenguard in Ronde 1 driemaal in de fout en werd 23ste en Pieter Devos werd met Dream of India Greenfield tot opgave gedwongen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in