Mestach en Van Uytvanck knokken zich naar dubbelfinale Diamond Games
Foto: WAS

An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck hebben zich zaterdag in het Sportpaleis van Antwerpen voor de dubbelfinale van de Diamond Games (731.000 dollar) geplaatst. Dat kostte de Belgische meisjes, allebei 20 jaar jong, wel bloed, zweet en tranen. In de halve finales versloegen ze de Tsjechen Barbora Krejcikova en Renata Voracova met 7-5, 6-7 (5/7) en 13-11.

De partij duurde 2 uur en 14 minuten en was pas een uur en een kwartier na middernacht afgelopen. In de super tiebreak lieten Mestach en Van Uytvanck drie matchballen onbenut, maar de vierde was dan toch de goede.

Zondag staat het Belgische duo in de finale tegenover Anabel Medina Garrigues en Arantxa Parra Santonja. De Spaanse eerste reekshoofden hadden het in hun halve finale ook knap lastig met de Kroatische Darija Jurak en de Duitse Laura Siegemund. Na 1 uur en 58 minuten stond er 3-6, 7-6 (8/6) en 15-13 op het scorebord. Medina Garrigues speelde ook tien jaar geleden al eens de dubbelfinale in Antwerpen. In 2005 moest ze aan de zijde van de Russische Dinara Safina het onderspit delven voor thuisspeelster Els Callens en de Zimbabwaanse Cara Black.