Finale Diamond Games afgelast na blessure Suarez
Foto: BELGA

De finale van de Diamond Games wordt niet gespeeld. De Spaanse Carla Suarez Navarro moet geblesseerd afhaken, waardoor Andrea Petkovic zonder te spelen zich eindwinnaar mag noemen.

De Spaanse Navarro stond vanmorgen op met een geblesseerde nek. Zo moet ze verstek laten gaan voor de finale, die vandaag op het programma stond.

‘Bij het opstaan deze morgen deed de linkerzijde van mijn nek pijn’, stelde de 26-jarige Spaanse. ‘Gisterenavond was alles nog in orde. De pijn moet vannacht opgekomen zijn. Ik werd vandaag verzorgd door de fysiotherapeut en probeerde om 11u30 te spelen, waarna er opnieuw een sessie volgde bij de fysiotherapeut. Om 14u15 deed ik nog een poging. Maar ik kon niet goed opslaan en spelen zoals ik dat wil’, aldus Suarez Navarro.

De 27-jarige Petkovic, die in de tweede ronde met de nodige moeite Alison Van Uytvanck (WTA 103) had uitgeschakeld, zal nog een set spelen tegen toernooidirectrice Kim Clijsters. Het derde reekshoofd mag later op de dag pronken met het gouden racket, bekleed met 2008 diamanten. De speelster die het toernooi in drie jaar tijd twee keer kan winnen, mag de trofee definitief mee naar huis nemen. Voor Petkovic is het haar zesde WTA-zege.