Broers Huybrechts al in tweede ronde uitgeschakeld
Foto: Photo News

Kim en Ronny Huybrechts hebben zich zaterdag in het Duitse Hildesheim niet voor de achtste finales van het German Darts Championship kunnen plaatsen. Beide broers werden in de tweede ronde uitgeschakeld. Kim Huybrechts (PDC-17) verloor met 6-4 van de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-38), Ronny Huybrechts (PDC-32) moest met 6-2 zijn meerdere erkennen in de Noord-Ier Brendan Dolan (PDC-10).

Kim Huybrechts speelde een heel wisselvallige wedstrijd. De 29-jarige Antwerpenaar brak in het eerste leg meteen door door de darts van Suljovic, maar de 42-jarige uit Wenen sloeg meteen terug nadat Huybrechts in de volgende twee legs de hoge cijfers niet vond. In het vierde leg wierp de Belg dan weer een 11-darter, maar Suljovic won leg vijf. Beide spelers wonnen om beurt een leg, waarna Suljovic even later, met een 99 uitworp, op één leg van de zege kwam. In het tiende leg nam Suljovic een perfecte start, waarna Huybrechts geen aanspraak meer kon maken op de zege. Suljovic noteerde een gemiddelde van 96.85 per drie darts, Huybrechts kwam uit op 98,11.

Ronny Huybrechts kon aanvankelijk gelijke tred houden mzet Dolan. Zo lukte hij een 102 uitworp en drie 180 maximums. De wedstrijd kantelde en Dolan brak tot twee keer toe door de worp van Huybrechts. Dolan wierp een pak 140’s en haalde het uiteindelijk vrij vlot. Zo haalde de Noord-Ier een gemiddelde van 97,67, terwijl Huybrechts niet beter deed dan 88,76.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in