Tweede schietpartij in Kopenhagen: joodse man gedood
Alle agenten in Kopenhagen werden gemobiliseerd. Foto: reuters

Enkele uren na de aanslag op het cultureel centrum in Kopenhagen werd er 's nachts opnieuw geschoten. Ditmaal vlakbij een synagoge. Bij het incident is een joodse man gedood en raakten twee agenten gewond.

In de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn afgelopen nacht, enkele uren na de aanslag op een cultureel centrum , opnieuw schoten afgevuurd, dit keer in de buurt van een synagoge in het centrum van de stad. Daarbij zijn twee agenten gewond geraakt en werd één man gedood, die een kogel in het hoofd kreeg.

Verdachte gearresteerd

De schietpartij aan een synagoge in het centrum van Kopenhagen zou het werk zijn van één mannelijke dader. Dat vermoedt de Deense politie. 

Joodse man gedood

Bij de schietpartij aan de synagoge werden drie personen geraakt. Het gaat om twee politieagenten, die een kogel in het been en in de arm kregen, en een derde man die geraakt werd in het hoofd. Het laatste slachtoffer - een joodse jongeman - is intussen bezweken aan zijn verwondingen.

Het hoofd van de joodse gemeenschap maakte zondag bekend dat het dodelijke slachtoffer 'lid was van de joodse gemeenschap en controleerde welke mensen binnenkwamen voor de bar mitswa werd gevierd.' De jongeman stond al enkele jaren in voor de veiligheid van het gebouw. 

80 levens gered

De dader slaagde er niet in om de synagoge binnen te dringen, waar zo'n 80 mensen aanwezig waren op het ogenblik van de schietpartij. 

Een groot metro- en treinstation in de buurt, Norreport, werd ontruimd en de Deense politie zou aan de omwonenden hebben gevraagd om binnen te blijven, meldt Sky News.