In een ludiek filmpje wil Bastien De Zutter aantonen hoe gevaarlijk het is om door Brussel te fietsen. Het is tegelijk een oproep om te investeren in een betere fietsinfrastructuur voor onze hoofdstad.

Wie regelmatig met een fiets door Brussel trekt, weet dat hij zich door een fietsonvriendelijke jungle waagt. Een verkeerslicht, vuilniszakken of een boom midden op het fietspad: het zijn maar enkele voorbeelden die een tochtje door de hoofdstad tot een echte lijdensweg kunnen maken.

Initiatiefnemer - en hoofdrolspeler - van het ludieke filmpje is Bastien De Zutter. ‘Op basis van een longlist met een twintigtal fietspijnpunten in Brussel zijn we op pad gegaan’, zegt hij. En hoewel hij regelmatig pijnlijk op zijn gezicht gaat, raakte hij wonderwel nooit zwaargewond. ‘Ik heb er wel serieuze blauwe plekken aan overgehouden.’

De makers willen met het filmpje ijveren voor een betere fietsinfrastructuur in de hoofdstad. De fiets die ze in de vernieling reden, kregen ze gelukkig cadeau van een fietsenwinkel in Vorst.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in