Laatste zieneres Gilberte Degeimbre overleden
Foto: rr

Gilberte Degeimbre (91), de laatste zieneres van de verschijningen van Maria in Beauraing (in het bisdom Namen), is dinsdag in het ziekenhuis van Mont-Godinne overleden. Zo meldt het heiligdom van de ‘Maagd met het Gouden Hart’.

Tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933 waren vijf kinderen uit Beauraing getuige van maar liefst 33 verschijningen van de maagd Maria. Gilberte Degeimbre, geboren op 13 augustus 1923, was de laatst levende van de vijf kinderen.

‘De verschijningen werden in 1949 door mgr. André-Marie Charue, de toenmalige bisschop van Namen, als authentiek erkend’, zo zegt priester Chris Butaye, persverantwoordelijke van het heiligdom van Beauraing, aan Kerknet.be. Sindsdien wordt ‘Onze-Lieve-Vrouw met het Gouden Hart’ in Beauraing vereerd. Elk jaar bezoeken 100 tot 150.000 bedevaarders, onder wie vele uit Vlaanderen, de stad in de buurt van Dinant.

‘Ze heeft hier beneden haar ogen gesloten, om Maria daarboven terug te zien. Ze laat meerdere getuigenissen op video na van wat ze heeft gezien’, vertelt priester Chris Butaye. ‘Met haar overlijden eindigt een tijdperk in Beauraing: het tijdperk van de zieners. Er breekt nu een nieuw tijdperk aan, waarin de opgenomen getuigenissen van de zieners met de hedendaagse communicatiemiddelen verder zullen verspreid worden.’

Op zaterdag 14 februari vindt om 10.30 uur de uitvaartplechtigheid plaats in de Rozenkranscrypte van het heiligdom van de Maagd met het Gouden Hart van Beauraing.

Gilberte Degeimbre getuigt over de verschijningen: