@Newsweek gehackt door ‘cyberkalifaat’
Foto: rr

De Twitter-account van het Amerikaanse magazine Newsweek werd dinsdagmiddag even binnengedrongen door hackers van een ‘cyberkalifaat’

Dinsdag verscheen heel wat ongewoons op de Twitter-account van het Amerikaanse magazine Newsweek. Als profielfoto werd iemand met een hoofddoek geplaatst, en bovenaan de account verscheen de boodschap ‘Je suis IS’ - een verwijzing naar de solidariteitsslogan ‘Je suis Charlie’.

In een Twitterpost werden Allah en Islamitische Staat geprezen en werd gewaarschuwd voor een cyberJihad. Ook de VS werd geviseerd. ‘Terwijl jullie onze broeders in Syrië, Irak en Afghanistan vermoorden, vernielen wij jullie cyberveiligheidssysteem van binnenuit.’ Alle posts en wijzigingen werden snel ongedaan gemaakt.

De hack gebeurde ogenschijnlijk door het ‘cyberkalifaat’, dat eerder ook al verantwoordelijk was voor een zogenaamde hacking van de Twitter- en Youtube-account van US Centcom, het militaire commando dat verantwoordelijk is voor het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië, zoals Afghanistan en Irak.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig