Sergio Herman wil nog meer restaurants openen
Sergio Herman duikt binnenkort ook op in het nieuwe seizoen van Mijn Pop-uprestaurant! op VTM Foto: Photo News

Zijn Antwerps restaurant The Jane blaast volgende maand een eerste kaarsje uit, maar Sergio Herman heeft ondertussen al plannen voor nog meer restaurants, zo maakt hij vandaag bekend in De Tijd.

Toen Sergio Herman in 2012 aankondigde dat hij zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis zou sluiten, was dat naar eigen zeggen om zich te kunnen toeleggen op zijn twee andere restaurants: Pure-C in Cadzand en The Jane in Antwerpen, alle twee bekroond met een Michelinster.

Herman kan in beide restaurants echter rekenen op een ervaren kok aan zijn zijde (respectievelijk Syrco Bakker in Pure-C en Nick Bril in The Jane), waardoor de Zeeuwse sterrenchef tijd heeft voor andere projecten. Zo wil Herman volgend jaar nog een nieuwe zaak openen in Cadzand, vertelt hij vandaag in De Tijd.

‘Dat wordt een restaurant met veel glas en zicht op zee, meer ontspannen en rock-’n-roll, met eenvoudige gerechten’, aldus Herman. En ook daar blijft het niet bij: de sterrenchef zou zijn concept graag lanceren in verschillende Europese steden. ‘Maar daarvoor moet ik eerst geschikt personeel vinden. Anders begin ik er niet aan.’