TransArabia-loopwedstrijd moet wijken voor terreur
Lieven Van Linden deed eerder al mee aan de Marathon des Sables. Foto: foto's MDS

De TransArabia, een loopwedstrijd van 300 kilometer dwars door de woestijn in Jordanië, is afgelast wegens de terreurdreiging. Aan de start zou ook onze landgenoot Lieven Van Linden (30) uit Duffel staan.

De organisatoren hebben beslist om de TransArabia op 23 februari niet te laten doorgaan na lang beraad en overleg met de lokale instanties en bevolking. Ze konden de veiligheid van de deelnemers en medewerkers niet langer garanderen door de ontwikkelingen in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) en de verhoogde betrokkenheid van het land de laatste dagen.

Als vergelding voor de door IS vermoorde piloot Muath al-Kaseasbeh, bombarderen Jordaanse straaljagers doelwitten van Islamitische Staat.

Brute pech dus voor de 80 deelnemers, onder wie ook onze landgenoot Lieven Van Linden, die zich maandenlang heeft voorbereid op deze wedstrijd.

‘Uiteraard slaat dit nieuws in als een figuurlijke bom’, reageert Van Linden op zijn Facebook-pagina. ‘Een jaar voorbereiding, al de opofferingen, de fysieke (en financiële) inspanningen om naar Jordanië te kunnen afreizen en deel te kunnen uitmaken van een unieke wedstrijd in een prachtige setting... daar kan een mens al eens stil van worden...’

Van Linden: ‘Desalniettemin zal ik niet toelaten dat deze teleurstelling me verlamt en me in een hoekje duwt. Ik ga alles enkele dagen laten bezinken, even achteruit kijken om te leren en dan eens kijken welke richting ik verder zal uitgaan... en vooral welke uitdaging er nog op me ligt te wachten.’