Belgisch beloftenkampioen Laurens Sweeck (Corendon-Kwadro) imponeerde zondag op de Superprestige aan de veilinghallen van Hoogstraten. Hij reed vrij vroeg in de wedstrijd weg van iedereen en sloeg direct een geruststellende kloof. Een voorsprong die hij stelselmatig uitbouwde. “Het zag er misschien allemaal heel gemakkelijk uit langs de zijlijn, ik heb toch wel serieus moeten vlammen om deze zege te pakken”, stelde Laurens Sweeck.

Veldrijden op Sportwereld.be

‘Ik had redelijk snel een kloof op de rest. Ik ben dan maar blijven doorgaan. Je mag de moeilijkheidsgraad van deze wedstrijd zeker niet onderschatten. Op sommige plaatsen was het heel zwaar en daardoor kreeg ik last aan de rug. Het parkoers is in vergelijking met vorig jaar ook wat mooier geworden. Ik mag tevreden terugblikken op mijn seizoen. Er zijn een paar slechte uitslagen maar dat is nu eenmaal achter de rug en het brengt niet veel meer op om daar nog aan terug te denken. In sommige crossen heb ik dan weer wel mijn ding kunnen doen’, aldus Sweeck.

‘Het seizoen loopt wel ten einde. Spijtig genoeg kan ik het klassement van de Superprestige niet meer op mijn naam schrijven ook al win ik misschien in Middelkerke. Michael Vanthourenhout gaat mij echter vooraf. Ik ga de komende weken ook nog enkele wedstrijden rijden bij de profs. Deze zege in Hoogstraten is alvast zeer mooi meegenomen’, besloot de Belgische kampioen.