Kevin Pauwels: ‘Vrees voor het eindklassement’
Foto: PN

De kloof tussen leider Mathieu Van der Poel en Kevin Pauwels is zondag na de Superprestige in Hoogstraten op een manche van het einde uitgediept van één naar twee punten. Daarmee is het doek in de strijd voor de eindwinst in de Superprestige nog niet gevallen.

 

Veldrijden op Sportwereld.be

 

De Nederlander Lars van der Haar, met 87 punten achter zijn naam, moet als derde vijf punten goedmaken en zelfs Tom Meeusen kan in theorie nog aanspraak maken op de eindzege met zijn huidige 81 punten. ‘Als Mathieu van der Poel een mindere dag heeft kan er nog veel gebeuren, maar als ik bekijk hoe die hier vandaag reed dan zal er weinig aan te doen zijn’, lachte Kevin Pauwels.

‘Het kan natuurlijk nog altijd. Het parkoers in Middelkerke ligt me dan wel weer een pak beter dan vandaag hier in Hoogstraten. Aan de kust wacht een snelle omloop en dat is dan weer in het nadeel van Mathieu van der Poel. Ik kon de kloof met Van der Poel op een gegeven moment terugbrengen naar acht seconden, maar dan voerde hij het tempo weer op en werd de afstand tussen ons weer groter. Hij heeft dit al meermaals gedaan. Hij lijkt plots doorheen zijn beste krachten te zitten waardoor je dichter komt, maar dan trekt hij weer door. Dat is wel vervelend maar het is nu eenmaal zijn stijl van rijden. Ik was goed vandaag, maar niet goed genoeg.’