Sven Nys: ‘Ik herstel weer voldoende’
Foto: PHOTOPRESS.BE

Sven Nys (Crelan-AA Drink) werd zondag zesde in de Superprestigecross van Hoogstraten. Een afsluiter van een goed weekend voor Nys, want zaterdag mocht hij in de Krawatencross als derde mee het podium op. ‘Er is progressie bij mij, zeker ten opzichte van december. Ik herstel weer voldoende’, vertelde een tevreden Nys na afloop.

Veldrijden op Sportwereld.be

‘Dat doet me veel plezier en geeft me weer veel hoop. Ik ben blij dat ik nu nog goede resultaten kan neerzetten. Ik doe weer volop mee voor de prijzen. Daar doe ik het trouwens voor. Ik denk nu al aan volgend seizoen’, aldus Nys.

Zondag had er misschien nog meer ingezeten voor de Kannibaal van Baal. ‘Ik had redelijk goede benen vandaag maar ik kwam ten val waardoor ik te veel tijd verloor op de rest. Na die val begon ik ook last te krijgen aan de rug. Ik schoot plots uit het spoor en kon niet meer corrigeren. Ik ging los het lint in en daarna liep het allemaal een pak minder. Spijtig, want dit is een omloop die me ligt. Winnen hier was natuurlijk te hoog gegrepen, maar ik voelde me goed en had graag nog iets langer meegedaan voor de top drie. Van bij de start was het mijn intentie om mee te zijn met de besten. Daar was ik alvast in geslaagd tot ik die domme fout maakte en mijn ritme totaal verloor. Volgende week valt het doek over de Superprestige. Ik hou me vast aan twee goede wedstrijden.’