Mathieu Van der Poel: ‘Ik zal klaar zijn voor Middelkerke’
Foto: PHOTOPRESS.BE

Kersvers wereldkampioen Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) mag dankzij zijn zege van zondag in Hoogstraten volgende zaterdag in Middelkerke met twee punten voorsprong beginnen aan de slotmanche van de Superprestige. ‘De strijd voor de eindwinst in de Superprestige zal spannend blijven tot de laatste meters, maar ik zal er staan’, vertelde Van der Poel zondag.

 

Veldrijden op Sportwereld.be

 

‘Ik kan altijd goed uitpakken met een snelle start, maar het is een hels karwei om van begin tot einde aan de leiding te blijven fietsen. Een mens vraagt zich dan soms af waarom hij dat doet. Ik heb het mijn eigen weer moeilijk gemaakt. Zeker met de wind die fel blies op en rond de omloop. Kevin Pauwels bleef bovendien fel druk zetten waardoor ik zeker niet mocht gaan verslappen. Ik zat op een gegeven moment ook echt op de limiet. Ik trok fel door en daardoor kraakte Pauwels’, aldus Van der Poel.

‘Deze omloop was een stuk lastiger dan in Lille. Op bepaalde plaatsen was het echt duwen om vooruit te geraken. Deze regenboogtrui geeft me wel vleugels. Na mijn stage in Spanje is het echt goed gegaan. Dit is trouwens ook voor het eerst dat ik twee veldritten na elkaar win bij de profs. Ik ga deze week één dag goed trainen en dat moet voldoende zijn voor de ontknoping van de Superprestige in Middelkerke’, besloot de wereldkampioen.