Racing Genk ternauwernood naar plekje in top-zes
Foto: Photo News

Racing Genk heeft Waasland-Beveren met 1-0 geklopt in de laatste wedstrijd van de 25ste speeldag van de Jupiler Pro League. Genk wipt zo voorbij Charleroi de top-6 binnen. Waasland-Beveren blijft voorlaatste.

Een aangenaam kijkstuk was Genk-Waasland-Beveren niet bepaald. Beide ploegen tastten mekaar lang af en de toeschouwers in de Cristal Arena zagen bepaald geen hoogstaande partij. De thuisploeg was beter en had de beste kansen via Kara, De Ceulaer en Gorius. Scoren is echter zo moeilijk voor de Limburgers.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Genk

W.-Beveren

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: Genk dat wel wilde, maar niet over de creativiteit beschikte om de bezoekers kapot te spelen. En toen het dan toch eens lukte om een kans te versieren, werd Schrijvers onterecht afgevlagd. Tel daarbij een goede doelman Kenny Steppe en de zenuwen van de thuisfans stonden met de minuut meer gespannen. In de 79ste minuut veranderde dat: Milinkovic-Savic trapte de bal van buiten de grote rechthoek netjes naast de paal. Steppe dan toch geklopt.

Door de zege telt Genk nu 40 punten en wipt het over Charleroi naar de zesde plaats. Waasland-Beveren blijft voorlaatste met 22 punten. Het telt één punt minder dan Cercle Brugge en Moeskroen-Péruwelz en vier meer dan Lierse.

Te onthouden

Als Genk een rol van betekenis wil spelen in Play-Off 1, zal het niveau omhoog moeten. Bij de bezoekers was de van Lierse teruggekeerde Bourabia een lichtpuntje. Ook doelman Kenny Steppe presteerde op niveau.

Hoogtepunten

23’ - Buffel zet mooi in één tijd voor en Kara Mbodji komt perfekt ingelopen. Hij kopt de bal echter recht op Steppe. Dit had beter gekund.

26’ - Schrijvers verlengt aan de eerste paal een hoekschop van Gorius. De Ceulaer moet er vanop een meter zijn voet maar tegen zetten, maar hij mist ongebrijpelijk.

27’ - Opnieuw een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Buffel trapt een afvallende bal in één tijd net naast. Genk lijkt het tempo op te drijven.

45+2’ Net voor de rust komt Gorius opeens alleen voor Steppe. Hij is de hoek aan het kiezen, maar Addy is net op tijd terug.

47’ - De eerste kans van de tweede helft is voor de Waaslanders. Oumarou legt af voor Bourabia, maar die trapt zwak in de handen van Köteles.

48’ - Aan de overkant wordt de bal over de verdediging gedropt. Drie spelers van Racing Genk staan op het randje van buitenspel, maar Schrijvers komt perfekt ingelopen. Hij wordt onterecht afgevlagd.

66’ - Maric trapt hard naar de linker hoek, maar daar staat ook Köteles opgesteld. De doelman keert de bal met de vuisten.

79’- En daar is het doelpunt dan toch! Bij Waasland-Beveren krijgen ze een hoekschop niet weggewerkt en Milinkovic trapt de afvallende bal in de linker benedenhoek.

Herbeleef de match fase per fase