In het Engelse Wigan was Kim Huybrechts (PDC-17) zondag met een achtste finale de beste Belg in het derde UK Qualifier van het seizoen. Nieuwkomer Mike De Decker (PDC-181) gaf zijn visitekaartje af door de zestiende finales te bereiken.

Kim Huybrechts zette zijn beste prestatie neer van het weekend. De 29-jarige Nijlenaar won achtereenvolgens met 6-2 van John Bowles (PDC-61), met 6-1 van de Welshman Tony Bradley en met 6-3 van David Pallett (PDC-47). In de achtste finales bleek de Schot Robert Thornton (PDC-8) met 6-3 te sterk.

De 18-jarige Mike De Decker, die onlangs een contact tekende bij de Sportman Management Company, waar ook de broers Kim & Ronny Huybrechts voor aantreden, verraste vriend en vijand door tot de zestiende finales door te stoten. Zo versloeg hij in de tweede ronde Josh Payne (PDC-84) met 6-1, waarna hij Adrian Gray (PDC-173) met 6-4 uitschakelde. In de derde ronde zette hij in een Belgisch onderonsje Ronny Huybrechts (PDC-34) met 6-3 opzij. Daarna moest hij met 6-4 zijn meerdere erkennen in de Schotse reus John Henderson (PDC-40).

Dimitri van den Bergh (PDC-122) won in zijn eerste wedstrijd met 6-2 van de Nederlander Jerry Hendriks, waarna hij met 6-3 verloor van de Ier William O’Connor. Rocco Maes (PDC-158) verloor in zijn eerste wedstrijd met 6-3 van de Engelsman Luke Woodhouse.

De zege in Wigan was voor de tweede opeenvolgende dag voor de Nederlander Michael van Gerwen. De nummer een van de wereld versloeg James Wade (PDC-6) met 6-1. Sinds het WK in Londen, waar hij zijn titel kwijtraakte, heeft Van Gerwen 25 van zijn 26 partijen gewonnen. Vrijdag moest hij in de finale van Qualifier 1 zijn meerdere erkennen in Adrian Lewis (PDC-4), ook een voormalige wereldkampioen.

Op de slotdag werden de toeschouwers door de Australiër Simon Whitlock (PDC-7) getrakteerd op een 9-darter, al hielp die “The Wizard of Oz” niet naar de derde ronde. ‘Mighty Mike’ had er ook een kunnen gooien, maar zijn negende pijl vloog naast de dubbel 12.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in