Meer oproepen voor Zelfmoordlijn 1813
Foto: BDW

Vorig jaar heeft de Zelfmoordlijn 1813 een kwart meer oproepen gekregen, zo meldt VRT-nieuws. De Te Gek!?-campagne met BV’s zou een verklaring voor het succes zijn.

In het afgelopen jaar heeft de Zelfmoordlijn in het totaal 14.295 oproepen beantwoord. Dat is een stijging van 25 procent met 2012. Gemiddeld duurt zo’n gesprek zo’n halfuur. Ook surfde meer bezoekers naar de website zelfmoord1813.be. De cijfers blijken uit een parlementaire vraag van Katrien Schryvers (CD&V), waarover VRT-nieuws bericht.

VRT-nieuwsanker Bart Schols zingt voor het project Te Gek!? samen met Koen Buyse (Zornik) het liedje 'Niet alleen':

Volgens Schryvers werpen de huidige campagnes wel degelijk hun vruchten af. Zo was er onlangs de Te Gek!?-campagne met bekende Vlamingen. ‘Een goede zaak, want de zelfdodingscijfers in ons land, liggen veel hoger dan in andere Europese landen’, zegt ze.

Het digitaal platform en het noodnummer werd door Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen in november 2013 gelanceerd voor mensen die kampen met suïcidale gedachten, maar ook de familieleden, derden en nabestaanden kunnen er terecht.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (1813 of www.zelfmoord1813.be).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in