Anderlecht zwoegt zich naar zege bij Cercle en loopt in op Club
Foto: Photo News

Het was een mooie dag voor Anderlecht. Het klopte Cercle Brugge dankzij doelpunten van Anthony Vanden Borre en Steven Defour met 0-2 en komt zo op vier punten van Club Brugge, dat enkele uren eerder bij Kortrijk onderuit ging.

De vraag bij Anderlecht was of nieuwkomer Rolando zou debuteren.

Nee dus: de Portugees bleef gewoon op de bank. De zieke Cyriac en de geblesseerde Najar haalden zelfs het wedstrijdblad niet. Bij thuisploeg Cercle keek Maarten Martens de ploeg waar hij gevormd werd in de ogen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Cercle Brugge

Anderlecht

Anderlecht wist dat het door het verlies van Club Brugge de virtuele kloof met blauw-zwart tot amper twee punten kon herleiden en startte sterk. De thuisploeg trok zich al snel terug en kon lang de nul houden dankzij een sterke Werner. De doelman van Cercle stond pal op pogingen van Marin en Defour, maar moest zich na 39 minuten toch gewonnen geven. De lat bracht eerst nog redding op het lobje van Mitrovic, maar Vanden Borre schoof alert binnen aan de tweede paal.

Defour beslist

Cercle stelde daar bitter weinig tegenover: een schotje van Godee en een afstandsknal van Martens. De tweede helft begon vrij slap, maar gaandeweg probeerde de thuisploeg toch de neus aan de deur te teken. Buyl probeerde Proto te verrassen met een verraderlijk schot, maar de doelman stond pal en werd geholpen door zijn verdedigers. Enkele minuten daarop was het aan Bart Buysse om zijn kans te gaan, maar zijn poging ging naast. Even voordoen hoe het moest, dacht Steven Defour, en hij ramde de bal via Van Acker over Werner: 0-2, boeken toe.

Zo mocht Anderlecht vierend naar huis. Na 25 speeldagen telt het 47 punten, vier minder dan Club Brugge. In Play-off 1-termen scheelt dat amper twee punten. Cercle Brugge blijft samen met Moeskroen-Péruwelz op een puntje boven nummer vijftien Waasland-Beveren staan. (stand )

Te onthouden

Youri Tielemans begon op de Anderlecht-bank, Leander Dendoncker startte wel en mocht de match volmaken. Rolando mocht de hele match van de zijlijn toekijken.

Hoogtepunten

8’ - Conté zet de bal voor doel, die komt in de kluts bij Mitrovic terecht, de spits knalt in de draai hard over de kooi.

21’ - Colin dribbelt zich door de Cercle defensie, hij vindt Marin aan de tweede paal, die knikt richting verste paal. Werner met een mooie handreflex. Dussenne moet met een omhaal nog wel ontzetten op de doellijn.

29’ - Werner glijdt weg bij zijn uittrap en schiet de bal zo in de voeten van Mitrovic, die kan alleen op doel af, schuift de bal voorbij Werner maar ook naast de paal.

39’ -

Vanden Borre scoort voor Anderlecht.

Mitrovic zet een actie op met Dendoncker, die speelt de bal terug op de Serviër, zijn lob gaat over Werner en tegen de lat, Vanden Borre is goed gevolgd en legt simpel binnen.

58’ - Mitrovic wordt in het centrum aangespeeld en kan gaan lopen, hij beslist echter terug te kappen en verliest daardoor het momentum, hij kiest nog voor het passje op Marin, maar die loopt offside.

72’ - Op een diepe bal gaan Caenepeel en N’Sakala in duel, de linksback haalt - na veel trekken en duwen van beiden - Caenepeel op het eind neer, maar Gumienny laat doorspelen.

75’ - Buyl komt naar binnen en schiet de bal met het nodige effect richting doel, Proto heeft er moeite mee, lost, maar zijn verdedigers springen bij.

84’ - Defour haalt uit van buiten de zestien, zijn schot wijkt af op het bovenbeen van Van Acker en gaat zo onder de lat binnen.

Herbeleef de match fase per fase