Nieuwe aanval Boko Haram in Niger
Een archiefbeeld van Diffa, Niger. Foto: AFP

Extremisten van Boko Haram hebben zondagochtend opnieuw een aanval uitgevoerd op Diffa, een stad in het zuidoosten van Niger aan de grens met Nigeria. In dezelfde stad kostte een explosie aan een persoon het leven, terwijl tien anderen verwondingen opliepen.

De aanval van de Nigeriaanse islamisten vond plaats voor dag en dauw, in de buitenwijken van Diffa. Het is onduidelijk of er slachtoffers vielen. ‘Er werd met zware wapens geschoten, de aanvallers kwamen uit Nigeria’, verklaarden hulpverleners. De gevechten gingen tussen de strijders van Boko Haram en het Nigerese leger. Het is onduidelijk of er ook troepen uit Tsjaad betrokken waren.

Bij een ontploffing in het centrum van Diffa vielen een dode en tien gewonden. De oorzaak van de ontploffing bleef zondagnamiddag onzeker. ‘Het lijkt erop dat een vrouw zichzelf tot ontploffing heeft gebracht op een markt’, zei een verantwoordelijke van de stedelijke diensten van Diffa, wat door een andere bron werd bevestigd.

Een lokale radioreporter maakte dan weer gewag van een ‘bom’ in een ‘plastic zak’ die door ‘een man op een motor werd gegooid en ontplofte in de buurt van een eetwarenverkoopster’. Hij had naar eigen zeggen ‘een dode en achttien gewonden’ geteld in het ziekenhuis, waar hij nadien naartoe was getrokken. Een bron in hulpverlenerskringen had het op zijn beurt over de ontploffing van een obus.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in