Kortrijk smeert onmondig Club nederlaag aan
Foto: Photo News
Club Brugge is op het veld van KV Kortrijk op zijn tweede nederlaag van het seizoen gelopen. De leider was te onmondig voor doel en ging met 2-0 onderuit na een vroege goal van Thomas Matton en een late penalty.

Bij Club stonden Mathew Ryan en Victor Vazquez opnieuw in de basis. Ryan moest al na drie minuten aan de bak. Hij stopte een schot van de doorgebroken Stijn De Smet. Club zocht naar een opening maar kreeg in minuut elf de 1-0 om de oren. Thomas Matton ontsnapte aan de buitenspelval na een lobje van Ivan Santini en knalde de bal door de benen van Ryan.

Club kon pas na een klein halfuur iets terug doen. Een kopbal van Tom De Sutter werd van de lijn gekeerd. Meteen daarna liet José Izquierdo een dot van een kans liggen. Hij knalde de bal van dichtbij over. Ook De Sutter miste vlak voor rust een gelijkaardige kans.

Onmondig Club

Na de pauze ging blauw-zwart door op zijn elan. Izquierdo kreeg al snel een grote kans maar opnieuw liet hij die onbenut. Na ruim een uur was het de beurt aan Ruud Vormer. De Nederlander kwam in de zestien maar knalde de bal net naast. Club bleef kansen creëeren terwijl Kortrijk vocht voor zijn driepunter.

De ingevallen Felipe Gedoz kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker maar hij kon zijn kopbal niet kadreren. Club ging dan maar één op één spelen achterin maar dat leverde geen grote kansen en dus geen goals meer op. In de extra tijd werd het zelfs 2-0. Brandon Mechele haalde Adam Marusic neer en Frederik Geldhof floor strafschop. De Club-supporters braken stoeltjes af uit frustratie maar Benoît Poulain faalde niet.

Opvallend: Het is pas de tweede nederlaag voor Club. De eerste dateert al van 24 augustus, een 3-1 nederlaag op het veld van KV Mechelen. Anderlecht kan zo naderen tot op vier punten, Kortrijk is gedeeld tweede met AA Gent.