Superprestige Hoogstraten: Sanne Cant snelt naar zege
Foto: BELGA

De 24-jarige Sanne Cant (Team Ciclismo Mundial) heeft in de schaduw van de veilinghallen van Hoogstraten haar 21e A-cross gewonnen. De Belgische kampioene duldde slechts in de eerste helft van de openingsronde wat tegenstand en vlamde er daarna alleen vandoor. De Britse Ellen Wyman werd tweede en Jolien Verschueren derde.

 

Veldrijden op Sportwereld.be

 

Verschueren en Wyman boden nog het meeste weerwerk, maar hoe hard dit duo ook probeerde, zij konden nooit echt een bedreiging vormen voor de Belgische kampioene. Op drie ronden van het einde versnelde Wyman en moest Verschueren een kloof laten vallen. Laatstgenoemde zou die niet meer dichten en deed er van dan af alles aan om haar derde plaats te consolideren. Ellen Van Loy volgde op geruime afstand op de vierde plaats en wat verderop reed Loes Sels.

Sanne Cant kwam in de slotronde nog even ten val maar kon snel weer op de fiets klauteren en het zo afgescheiden halen. ‘Mijn stuur bleef haperen aan een strobaal. Ik heb wat last aan de linkerschouder. Gelukkig had ik voldoende voorsprong bijeen gefietst en kon ik het zo alsnog halen’, stelde Sanne Cant. ‘Het was niet echt de bedoeling om er in de eerste ronde reeds vandoor te gaan. Ik had echter plots een kloof en kon toch moeilijk remmen om de rest terug te laten komen? Ik reed dan maar verder op eigen tempo.’

Uitslag:

1. Sanne Cant (Ciclismo Mundial) in 46:02

2. Helen Wyman (GBr) op 0:14

3. Jolien Verschueren 0:43

4. Ellen Van Loy 1:48

5. Loes Sels 2:30