Ook als het dreigingsniveau opnieuw daalt van 3 naar 2 zullen een aantal plaatsen extra beveiligd moeten worden. Dat heeft minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) gezegd in De zevende dag.

Vorig week had Vandeput nog gezegd dat hij geen voorstander was van de permante inzet van militairen. ‘Ik geloof wel dat het leger de reguliere ordetroepen kan bijstaan in geval van een specifieke noodsituatie op korte termijn, maar eenmaal het dreigingsniveau weer zakt, moeten de militairen verdwijnen,’ aldus Vandeput toen in De Zondag.

Later deze week liet Vandeput dan weer optekenen ‘niet ideologisch gekant te zijn tegen de permanente inzet van militairen’.

In De Zevende Dag zei Vandeput vanmorgen dat hij de inzet van militairen bij een lager dreigingsniveau niet langer uitsloot. ‘Als het niveau daalt, is op sommige plaatsen in het land extra ondersteuning nodig’, zei hij. ‘Daarbij is het minder belangrijk wie die taak op zich neemt, dan dat ze wordt uitgevoerd.’

Mocht die taak worden uitgevoerd, dan zal de rekening wel betaald worden door het ministerie van Binnenlandse Zaken, aldus nog Vandeput.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in