Heibel om de guacamole van Jack White
Foto: Koen Bauters

Rocker Jack White is boos op het studentenblad van de universiteit van Oklahoma. Dat publiceerde immers het contract van de rocker voor een concert op de universiteit. Inclusief een recept voor guacamole.

White speelde eerder deze week een concert op de universiteit. Uit het contract blijkt dat White 80.000 dollar kreeg voor het concert. Maar veel interessanter is de zogenaamde rider van White, een lijstje met eisen van de zanger en zijn omgeving. Naast de inkleding van de kleedkamer en de inhoud van de frigo, bleek White ook vers gemaakte guacamole te vragen. Bananen waren dan weer absoluut niet welkom. ‘This is a no bananas tour,’ staat er letterlijk in het document.

Tijdens het concert toonde White zich not amused met de publicatie. En ook het boekingskantoor van White was ziedend en zette de universiteit van Oklahoma op de zwarte lijst. Daardoor ziet de universiteit in de toekomst wellicht optredens van Foo Fighters en Pharell aan haar neus voorbijgaan.

Het management van White liet weten dat het niet White zelf is die de rider opstelt en dat hij ook geen eisen stelt rond de snacks die hij voorgeschoteld krijgt in de kleedkamer. ‘We weten zelfs niet of Jack guacamole lust, maar weten wel dat het personeel dat Jack meeneemt op tournee er gek op is,’ klinkt het in een mededeling .

Het contract van Jack White.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in