De FOD Financiën zal voortaan onder andere in beslag genomen goederen verkopen via de populaire veilingsite eBay.be. 'Zo kunnen we nog een groter publiek bereiken', zegt woordvoerder Francis Adyns zondag in Het Nieuwsblad.

De FOD Financiën mag in beslag genomen goederen verkopen waarvan de opbrengst dient om een schuld af te lossen. Ook verbeurd verklaarde goederen, die bij een misdaad zijn gebruikt. Maar evengoed nalatenschappen zonder erfgenamen. Of afgeschreven wagens en kantoormateriaal van overheidsdiensten.

'We moeten zelfs de goederen verkopen die nooit bij de post zijn afgehaald. Of die reizigers op de tram, bus of metro laten liggen', zegt Adyns. 'Voor de verkopen hebben we totnogtoe drie kanalen. De openbare veilingen in de verschillende provincies. De verkoop in de Fin Shop in Haren. Of de verkoop op de site van die Fin Shop.'

Nu komt daar een vierde kanaal bij: eBay. ‘Dit is een puur economische beslissing’, zegt Francis Adyns. ‘We hebben er eBay bijgenomen in de hoop een meerverkoop te realiseren. Via dat kanaal kunnen we in ineens zeer veel mensen bereiken.’ Dat klopt. Dagelijks kopen en verkopen duizenden Belgen spullen op eBay. Na een half jaar volgt de evaluatie.

Op dit moment is het aanbod nog zeer beperkt. Het gaat om enkele computerspelletjes, make-up, maar ook onderdelen voor een waterleiding.