Inga Verhaert runningmate van Bruno Tobback
Foto: WAS

Bruno Tobback kiest voor Inga Verhaert als kandidaat-ondervoorzitter van SP.A. Zo heeft hij zaterdag in de rand van het Crescendo-congres van de SP.A aan Belga verklaard. Tobback kondigde zaterdag in De Morgen en het Laatste Nieuws aan dat hij gaat voor een tweede ambtstermijn als voorzitter van SP.A. Bruno Tobback is sinds 2011 voorzitter. De voorzittersverkiezingen vinden in juni plaats.

Net als Tobback is Verhaert 45 jaar. Van 2004 tot 2006 zetelde ze in de Kamer. Sinds 2006 is ze gedeputeerde voor de provincie Antwerpen. Als initiatiefneemster van de succesvolle groepsaankopen 'Groene stroom' slaagde Verhaert erin de energiemarkt open te breken. Sinds 2009 is Verhaert ook voorzitter van Zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging en vorige maand werd ze verkozen tot voorzitter van SP.A Antwerpen, de provinciale afdeling.

'Inga weet wat er leeft aan de basis. Ze staat als het ware met haar beide voeten in de grond en weet als geen ander onze idealen om te zetten in daden. ‘Samen sterk’ is de leuze van SP.A en die boodschap draagt ze elke dag uit. Dat bewijst ze met de succesvolle groepsaankopen waar ze haar schouders onder zet én haar werk als gedeputeerde. Het SP.A-credo ‘samen vooruit’ belichaamt zij', zegt Bruno Tobback.

'Samenwerking is de basis van mijn overtuiging en daarom koos ik destijds voor SP.A. Ik stel me nu kandidaat als ondervoorzitter, omdat ik - precies wegens diezelfde overtuiging - een brug wil slaan tussen grote en kleine afdelingen. Ik wil verder bouwen op wat de voorbije maanden bij SP.A in gang is gezet. De Crescendo-beweging, die onze partij moet versterken en verbreden, wordt door vele militanten gedragen. Dat voel en zie ik elke dag. Dat werk wil ik graag samen met hen verder zetten, want zonder militanten betekent SP.A niets', stelt Inga Verhaert.