Proces tegen Hells Angel een van duurste assisenzaken ooit
Foto: HBVL

Het proces van Hells Angel Ali Ipekci is een van de duurste assisenprocessen ooit in ons land. De kostprijs wordt voorlopig geraamd op 500.000 euro. Naast de factuur voor DNA-onderzoek en technische analyses is het vooral de massale inzet van politie die de prijs de hoogte heeft ingejaagd. Dat bericht Het Belang van Limburg zaterdag.

Op de ‘gewone’ procesdagen - als de motorclubs afwezig bleven - werden er een vijftigtal politiemensen van de lokale politie Tongeren, collega’s van enkele Limburgse korpsen en manschappen van de federale politie geposteerd. De drie bewogen dagen waarop Hells Angels en Outlaws massaal opdaagden, was er een 180-tal politiemensen (vooral van buiten de provincie).

‘Het proces op een serene en veilige manier laten verlopen, dat was het hoofddoel. En daarin zijn we geslaagd, er waren geen incidenten’, zegt Robin Minten, directeur coördinatie van de Limburgse federale politie. Enkele dagen werd ook een politiehelikopter ingezet, dat kost 1.500 euro per uur. Alle assisenbezoekers werden gefilmd. En om helemaal op veilig te spelen, doorzochten explosievenhonden regelmatig de gebouwen.