Paul-José Mpoku: ‘Zola overtuigde me naar Cagliari te komen’
Foto: BELGA

Paul-José Mpoku is donderdag officieel voorgesteld bij het Italiaanse Cagliari, de ex-club van Rode Duivel Radja Nainggolan. De 22-jarige flankaanvaller werd in de wintermercato door Al-Arabi SC overgenomen van Standard Luik, maar de Qatarese club leende Mpoku meteen uit aan Cagliari. ‘Ik kan hier veel bijleren, zowel van de technische staf als van mijn nieuwe ploegmaats’, vertelde Mpoku donderdag tijdens zijn persvoorstelling.

Cagliari staat met de zeventiende plaats in de Serie A maar net boven de degradatiezone en is dus in een bikkelharde strijd om het behoud verwikkeld. Uiteindelijk was het coach Gianfranco Zola die ‘Polo’ over de streep trok. ‘Zola vertelde me aan de telefoon dat hij me aan het werk gezien heeft. Volgens hem pas ik in het systeem dat Cagliari speelt’, aldus Mpoku, die ook bij de Sardische ploeg zijn geliefde rugnummer 40 kreeg.

‘Ik ben een aanvallende middenvelder die vaak op zoek gaat naar assists en doelpunten. Het belangrijkste is echter dat het team kan winnen, anders zijn goals en assists nutteloos. Ik weet dat het Italiaanse voetbal erg tactisch is, maar voetbal blijft een spel met elf tegen elf: ik hoop dus dat ik me snel kan aanpassen.’

‘Polo’ speelde tussen 2004 en 2008 op Sclessin en keerde er na een periode in Engeland (bij Tottenham en Lleyton Orient) terug in 2011. De Belgische belofteninternational speelde in totaal 121 wedstrijden voor de Luikenaars en scoorde daarin 28 doelpunten.