Ontwerpersduo Muller Van Severen Designer van het Jaar

Na de Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving mag het ontwerpersduo Fien Muller en Hannes Van Severen zich nu ook Designer van het Jaar noemen. Die prijs wordt al voor de tiende keer uitgereikt en daar hoort ook een expositie bij.

De titel Designer van het Jaar werd tien jaar geleden in het leven geroepen door Knack Weekend en Biënnale Interieur. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aanFien Muller en Hannes Van Severen.

Het ontwerpersduo, dat vorig jaar ook al de Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving in ontvangst mochten nemen, werd door de jury omschreven als ‘evenwichtskunstenaars die balanceren op het snijvlak tussen kunst en design’.

Fotografe Muller en beeldend kunstenaar Van Severen waren al langer een koppel voor ze in 2011 besloten een eigen meubelcollectie te lanceren. Die bestond onder meer uit meubels die verschillende functies combineren (zoals een lamp en een tafel) en werd meteen in binnen- en buitenland opgemerkt. In 2013 stond het duo ook op de shortlist voor Designs of the Year van het Londense Design Museum.

Omdat de prijs Designer van het Jaar al voor een tiende keer wordt uitgereikt, worden alle winnaars nog eens samengebracht op een expositie tijdens de Milan Design Week, die later dit jaar ook in de Bozar in Brussel te zien zal zijn.

‘Confronting the Masters’, zoals de expo werd gedoopt, is een organisatie van Belgium is Design, het overkoepelende label voor verschillende Belgische designacties in binnen- en buitenland.

Alain Berteau, Sylvain Willenz, Nathalie Dewez, Alain Gilles, Stefan Schöning, Bram Boo, Nedda El-Asmar, Jean-François d’Or, Marina Bautier mogen samen met Muller Van Severen op de tentoonstelling, die van 14 tot 19 april plaatsvindt in de prestigieuze kunstschool Accademia di Belle Arti di Brera, hun meest recente werk presenteren.