Sickinghe wordt voorzitter KPN
Duco Sickinghe Foto: Dieter Telemans

Duco Sickinghe, de Nederlander die tot twee jaar geleden aan het hoofd stond van Telenet, wordt in april voorzitter van de raad van commissarissen van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Dat is woensdag gebleken bij de voorstelling van de jaarcijfers van KPN.

Sinds april vorig jaar is Sickinghe lid van de raad van commissarissen. Hij wordt de opvolger van Jos Streppel, na de aandeelhoudersvergadering in april.

Daarnaast wil KPN ook voormalig fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks, Jolande Sap, benoemen in de raad.

KPN slaagde er in het vierde kwartaal in om een einde te maken aan de voortdurende daling van de omzet. Het telecombedrijf wist de opbrengsten, geschoond voor eenmalige effecten, op peil te houden op 2,07 miljard euro. Onder de streep resteerde nog wel een verlies van 37 miljoen euro, maar dat was wel twee derde kleiner dan een jaar eerder. De brutowinst (ebitda) voor eenmalige posten ging met 3 procent omlaag tot 669 miljoen euro. KPN verwacht dat dit resultaat zich tegen eind 2015 zal hebben gestabiliseerd.

Over heel 2014 liepen de opbrengsten met 5 procent terug tot iets meer dan 8 miljard euro. De geschoonde brutowinst daalde met 15 procent tot ruim 3 miljard euro. Netto hield KPN 239 miljoen euro over, 18 procent minder dan in het voorgaande jaar.