Brief met ‘IS-logica’ dreigt met aanslagen in ons land
Archiefbeeld Foto: Reuters

In een brief gericht aan Bart De Wever en koning Filip, dreigt Islamitische Staat (IS) met aanslagen met bomauto’s in ons land. De moslimextremisten zouden toeslaan op feestdagen. De brief belandde op de redactie van Het Laatste Nieuws en de dreiging wordt onderzocht door het gerecht.

De brief is volgens Het Laatste Nieuws al onderzocht door specialisten en zij ontdekten ‘een zekere IS-logica’. De brief is getypt en opgesteld in het Frans. De briefschrijver verkondigt ‘wat in Frankrijk is gebeurd, zich zal herhalen in België’ en ‘vanuit België zal IS Europa veroveren’. De explosieven voor aanslagen met bomauto’s zouden al in ons land zijn opgeslagen.

In de brief wordt verwezen naar de video die vorige week door IS werd verspreid en waarin werd gedreigd met aanslagen in verschillende Europese steden. Het proces tegen Sharia4Belgium wordt als motief aangehaald voor aanslagen in ons land.

Gespecialiseerde politiediensten hebben de brief in beslag genomen. Het gerecht neemt de dreiging serieus en start een sporenonderzoek in de hoop de identiteit van de afzender(s) te achterhalen.