Waarom BlackBerry Messenger ideaal is voor kinderen
Foto: rr
Het mogen dan zware tijden zijn voor BlackBerry, het platform behoort nog steeds tot de best beveiligde ter wereld. Wie chattende kinderen heeft kiest dan ook beter voor BlackBerry Messenger dan voor WhatsApp of Viber – temeer omdat BBM ook beschikbaar is voor iOS, Android en Windows Phone.

Alsof het nog niet lastig genoeg is om je eigen privégegevens online af te schermen, moet je als ouder ook nog eens waken over de privacy van je surfende en chattende kroost. Het internet vergeet niets: wat een kind van tien vandaag argeloos post, kan op latere leeftijd misschien nog wel eens nare gevolgen krijgen. Voor de chat-app, veruit de populairste toepassing onder kinderen, kies je als ouder dus best een veilige oplossing.

Voor alle platformen

iMessage van Apple lijkt ons op zich best veilig. Het probleem is dat je kind ook vriendjes en vriendinnetjes heeft die geen iPod touch, iPad of iPhone bezitten. Bij de platformonafhankelijke apps, dus beschikbaar voor de meeste toestellen, zijn vooral WhatsApp en Viber populair. Maar WhatsApp is recentelijk overgenomen door Facebook (dat juiste steeds méér van je wil weten) en Viber heeft altijd al een dubieus privacybeleid gehad, waarbij je ermee moet instemmen dat er ergens op een server een kopie van je adresboek wordt bewaard.

Nee, dan toch liever de chat-app van BlackBerry, dat wél een goede reputatie heeft als het op veiligheid aankomt. BBM is intussen bovendien beschikbaar voor vier verschillende platformen (alle vriendjes kunnen meedoen) en beschikt over alle gangbare toeters en bellen. Denk aan groepchats, ontvangst- en leesbevestigingen, bijlagen en de mogelijkheid om te telefoneren over wifi of het mobiele datanetwerk.

Een handige nieuwe functie in BBM, zeker ook voor kinderen, is dat je verstuurde berichten voortaan ook weer kan intrekken. Als je spijt hebt van een bepaalde boodschap: hou het bericht even ingedrukt, en druk in de balk die verschijnt op het klokje.

Afhankelijk van je toestel kan je de BBM-app gratis downloaden uit de iTunes Store, bij Google Play, de Windows Phone Store of gewoon bij BlackBerry zelf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in