Wout Bru is geen sterrenchef meer
Foto: Wim Daneels
Maison Bru, het Franse restaurant van chef Wout Bru, staat niet meer in de Rode Michelin Frankrijk 2015. Bru heeft het restaurant gesloten en concentreert zich nu op zijn Belgische activiteiten en zijn Franse brasserie. Piet Huystentruyt behoudt wel zijn Franse ster.

Maison Bru in Eygalières in de Provence had jarenlang twee sterren, viel enkele jaren geleden terug naar één, en is nu het gesloten is definitief van de lijst van sterrenrstaurants geschrapt. Bru heeft in enkele interviews in het verleden beweerd dat hij niet meer wakker ligt van de Michelinsterren.

Hij is nu vooral in België actief en kondigde al meermaals aan dat hij het zwaartepunt van zijn activiteiten verlegt. Maison Bru is dan wel geschrapt als sterrestaurant, in Eygalières blijft Bru actief met de bistro La Brasserie d'Eygalières, die vermeld wordt in de Michelingids.

Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt in Les Vans, Ardèche, behoudt zijn ster.

Drie sterren?

In de nieuwe Franse Michelingids staan twee nieuwe driesterrenrestaurants: René en Maxime Meilleur voor restaurant La Bouitte in de Savoie en Yannick Alléno voor restaurant Ledoyen in Parijs.

In totaal zijn er nu 609 sterrenrestaurants in Frankrijk, waaronder zeven nieuwe twee sterren en 37 nieuwe etablissementen met één ster. In 2014 telde Michelin in Frankrijk nog 610 restaurants met sterren.