Tunesië is woedend en stapt uit Afrikaanse Voetbalconfederatie
Bondscoach Georges Leekens is woedend na de uitschakeling Foto: AFP
De president van de Tunesische Voetbalfederatie (FTF), Wadie Jary, heeft besloten om zich terug te trekken uit de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF). Met deze maatregel protesteert Jary tegen de controversiële uitschakeling van Tunesië in de Africa Cup. De ploeg van bondscoach Georges Leekens werd toen uit het toernooi gekegeld door gastland Equatoriaal-Guinea.

De Tunesiërs waren woedend na de uitschakeling. Een late treffer van het gastland stuurde de wedstrijd richting verlengingen. Daarin kreeg Equatoriaal-Guinea een betwistbare strafschop, waardoor het met een 2-1-zege doorstootte naar de halve finales.

Na de wedstrijd beschuldigde Leekens de scheidsrechter ervan dat hij de wedstrijd bewust in een bepaalde richting duwde. Het was trouwens de tweede lichte strafschop in evenveel wedstrijden voor het thuisland. Equatoriaal-Guinea is dan onverwacht halvefinalist.

Zondag liet de Tunesische bond in een korte verklaring dus weten dat het niet langer deel zal uitmaken van de Afrikaanse Voetbalconfederatie.