Tickets Tomorrowland te koop op internet voor 550 euro
Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC

Op verschillende tweedehandssites zijn al tickets te koop voor het muziekfestival Tomorrowland van deze zomer, met prijzen die oplopen tot 550 euro. 'Dat is tegen de voorwaarden', zegt woordvoerder Debby Wilmsen, 'en een team spoort de tickets op om ze te annuleren'.

Na de start van de Belgische ticketverkoop op zaterdag is de tweedehandsmarkt intussen ook op gang gekomen. Op veilingsites worden tickets aangeboden en er wordt ook duchtig op geboden. Prijzen lopen links en rechts op tot 550 euro. Ook zijn veel zoekertjes te vinden van mensen die erg graag willen gaan en daarom tot 1.250 euro willen bieden.

Bij Tomorrowland zegt men al weet te hebben van dergelijke zoekertjes. 'Het staat in onze verkoopsvoorwaarden dat de tickets niet mogen worden doorverkocht', zegt Debby Wilmsen. 'Als we merken dat iemand tickets doorverkoopt, sporen we de verkoper op - onder meer via de preregistratiegegevens - annuleren we de tickets en blokkeren we de verkoper om er volgend jaar nog te kopen. De geannuleerde tickets worden opnieuw te koop aangeboden. Vorig jaar ging het om een 500-tal tickets.'

De tickets die iemand - bijvoorbeeld voor vrienden - online koopt, moeten nadien nog aangevuld worden met de naam van wie het ticket effectief zal gebruiken. Dat kan tot 27 februari. In die tussentijd, geeft de organisatie toe, kan het ticket nog verkocht worden. 'Als we voor die datum een ticket online aantreffen, dan verkoop je niet met goede wil en proberen we het ticket te blokkeren.'

Wie na 27 februari merkt niet te kunnen gaan, kan het ticket terugverkopen aan de organisatie, die het vervolgens aan de wachtlijst aanbiedt. Nadien aan eigen vrienden doorverkopen is niet toegestaan en kan ertoe leiden dat de nieuwe eigenaar niet binnen mag, al klinkt het dat men niet iedereen kan controleren.