18-jarige student vermist na schoolfuif
Foto: Politiezone Vlas

In Kortrijk zijn zoekacties opgestart naar de verdwenen 18-jarige student Michael Vanassche uit Moorsele. Michael is sinds vrijdagavond spoorloos na een schoolfuif in Heule.

De cel Vermiste Personen is ingezet, net als de brandweer en de politie die samen met vrijwilligers een zoekactie zijn opgestart. De Heulebeek wordt door een boot van de brandweer afgezocht naar sporen, patrouilles met een hond doorzoeken enkele verlaten panden in de omgeving van het OC De Vonke in Heule, de plaats waar hij het laatste werd gezien vrijdagavond.

Er wordt ook een helikopter van de federale politie ingeschakeld die mee zal helpen aan de zoekactie.

Sms’je naar zus

Michael werd voor het laatst gezien vrijdag even voor middernacht op de Bal Spesial-fuif van de Spes Nostra-school in OC De Vonke in Heule. Hij ging even voor middernacht naar buiten omdat hij zich niet zo goed voelde. Michael Vanassche was met zijn vrienden naar de fuif gereden, zijn fiets werd na zijn verdwijning aangetroffen aan het OC.

‘Het laatste wat we van hem weten is een sms’je naar zijn zus, twintig minuten later werd zijn gsm handmatig uitgezet’, zegt het parket in een persmededeling. Alle mogelijkheden worden opengehouden, er zijn geen aanwijzingen van dat het om criminele feiten zou gaan.

Opsporingsbericht

Wie Michael gezien heeft of nuttige informatie heeft, kan terecht bij het algemeen contactnummer (056/23.96.11) van de politiezone Vlas.

Michael Vanassche is 1,75 m groot, lichtgebouwd, heeft kort donkerblond haar en blauwgroene ogen. Hij had een lichtblauw hemd, een kostuumvest en een kameelkleurige broek aan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in