Greipel stuit op Italiaan in slotkoers Mallorca
Matteo Pelucchi wint de laatste rit in Mallorca Foto: Photo News
André Greipel is er niet in geslaagd om de Trofeo Palma te winnen, de laatste van vier koersen die samen de Challenge Mallorca (Categorie 1.1) vormen. Het was de Italiaan Matteo Pelucchi die de zege pakte. Eerder won Pelucchi ook al de eerste rit in Mallorca.

Veldrijden op Sportwereld.be

In de laatste wedstrijd van de Challenge Mallorca gingen drie renners, Henrik Evensen, Ibai Salas en Maurits Lammertink, er in de openingsfase vandoor. Niet veel later kregen ze ook het gezelschap van Sebastian Marasco.

Heel veel voorsprong kreeg het kwartet niet en na 55 km werden ze gegrepen door het peloton. Het sein voor een nieuw groepje renners om hun kans te wagen. De drie vluchters kregen iets meer ruimte van het peloton, maar ook zij waren er, onder impuls van de sprintersploegen, op vier km van de streep aan voor de moeite. Pelucchi koos het wiel van André Greipel en pakte zijn tweede overwinning op Spaanse bodem.

'De weersomstandigheden waren vandaag heel hard in Mallorca', vertelde de winnaar na afloop. 'Op een gegeven moment dacht ik zelfs aan om de warmte van de wagen op te zoeken, maar ik zette door, want ik besefte dat iedereen in hetzelfde schuitje zat. Mijn ploeg leverde schitterend werk en op het eind koos ik het wiel van Greipel omdat zijn ganse trein voor hem aan het werk was en ik ervan overtuigd was dat ik zo mee kon spelen voor de overwinning. Het bleek de juiste keuze. Ik ben zeer blij, want dit is een mooie beloning voor het vele werk van de voorbije winter.'

Pelucchi won eerder al de eerste koers in de Challenge Mallorca. De sprinter van IAM haalde het voor Elia Viviani. Greipel moest toen tevreden zijn met een derde plaats.