Matteo Pelucchi (IAM) heeft de Trofeo Santanyi Ses Salines Campos gewonnen, de eerste van vier eendagswedstrijden op Mallorca die samen de Challenge Mallorca (Categorie 1.1) vormen. Hij won in de sprint voor Elia Viviani (Sky) en José Joaquin Rojas (Movistar). Het is de eerste belangrijke koers op Europese bodem met enkele ronkende namen aan de start.

Lotto-Soudal en Cofidis hielden de boel een ganse dag gesloten, in dienst van hun sprinters meyt respectievelijk André Greipel en Nacer Bouhanni.

De felle wind zorgde echter voor een warrige sprint. een sleutelrol. De Italiaan Matteo Pelucchi toonde zich de snelste van een verbrokkeld peloton, voor zijn landgenoot Viviani en de Spanjaard Rojas. Bouhanni strandde op de vierde stek, Greipel werd pas achtste.

Uitslag:

1. Pelucchi

2. Viviani

3. Rojas

4. Bouhanni

5. Van Poppel

6. Kreder

7. Swift

8. Greipel

9. Coquard

10. Bennett

Bekijk hier de fiche van Matteo Pelucchi

De Challenge Mallorca (Volta Ciclista a Mallorca) is een serie van vier eendagswedstrijden op het Spaanse eiland Mallorca. Morgen vrijdag staat de Trofeo Andratx - Mirador d’es Colomer op het programma, zaterdag de Torfeo Serra de Tramuntana en zondag de Trofeo Palma.

In Mallorca verschijnen meteen enkele grote namen aan de start voor hun debuut op Europese bodem zoals ondermeer Alejandro Valverde (Movistar), Fabian Cancellara, Gert Steegmans en Bauke Mollema (Trek), Ben Swift en Elia Viviani (Sky), Daniel Martin (Cannondale-Garmin), André Greipel, Jürgen Roelandts en Jelle Vanendert (Lotto-Soudal), Nacer Bouhanni (Cofidis) en Edvald Boasson Hagen (MTN-Quebeka)