dS Radio | Dit zijn de beste nummers van januari
Nathalie Prass: de meest opvallende nieuwkomer met popmuziek die naar Broadway ruikt
Wat brengt het jaar aan nieuwe muziek? Elke laatste week van de maand gaat De Standaard voortaan op zoek naar de nieuwe muziekjes die we in de afgelopen vier weken hoorden. Dit is wat ons opviel in januari.

Omdat er zoveel platen verschijnen, en hun gemiddelde levensduur zo kort is, kan zo'n maandelijks overzicht een moment zijn om even kennis te nemen van de muzikale oogst. In een overzicht van twintig tracks luistert u zo terug. De selectie werd gemaakt door de muziekredactie. Wat viel ons deze maand op?

Met Benjamin Clementine krijgen we een intrigerende Brit die muziek een haast operateske soulglans meegeeft. The Waterboys en Belle & Sebastian blijven kwaliteit leveren op hun voorwaarden. D'Angelo en Sleater-Kinney bewijzen dat een band al eens wat mag uitrusten zonder bang te hoeven zijn voor een latere terugval. Nathalie Prass is de meest verassende nieuwkomer, met popmuziek die naar Broadway geurt. En in Belgenland bevestigt De Mens zich als powerkwartet, en laat Jonas Winterland horen dat hij wellicht een blijver is. 

Deze playlist werd gemaakt via Deezer. Indien u maar 30 seconden per nummer te horen krijgt, meldt u zich best eerst aan.