Richard Branson opent eerste Virgin-vrouwenhotel
Foto: Virgin
Virgin-topman Richard Branson (64) heeft een nieuw project: hij ontwerpt hotels voor vrouwen. Vorige week ging de eerste vestiging van zijn boetiekketen Virgin Hotels open in Chicago.

Het hotel beschikt over 250 kamers, verspreid over 26 verdiepingen, en zorgt dat vrouwelijke zakenreizigers niets te kort komen. Zo is er in de kamers meer kastruimte voorzien en zijn er speciale make-uplades voorzien.

Branson, die de komende twee jaar nog twee hotels wil openen, pikt naar eigen zeggen als eerste in op een trend die al enkele jaren aan de gang is. Uit een studie van de Amerikaanse Cornell Universiteit blijkt immers dat er sinds 1991 steeds meer vrouwen op zakenreis gaan. Bovendien zouden dames langer in het hotel verblijven dan mannen.


De 'vrouwelijke' bar in het eerste Virgin Hotel

De Virgin-topman gelooft nu al in het succes van zijn keten: ‘Ook zakenmannen zullen graag naar mijn hotel komen, want ze hebben graag vrouwen in hun buurt’, zegt hij.

Toch is het Virgin Hotels niet het allereerste ‘vrouwvriendelijke’ hotel. Verschillende hotels overal ter wereld hebben al een vrouwenverdieping ingericht om dames extra in de watten te leggen. Zo hebben bepaalde kamers in het Londense Dukes Hotel een vrouwelijk interieur. De zogenaamde Orchid Floor in het Georgian Court Hotel in Vancouver heeft dan weer achttien vrouwvriendelijke kamers.