VIDEO. Sterk Gent telt Oostende al voor de rust uit
Foto: BELGA

AA Gent had geen moeite met Oostende. De Buffalo’s wonnen met 3-1 dankzij doelpunten van Saief en twee van Neto, en pakken de derde plaats over van KV Kortrijk. Oostende kon nooit echt dreigen in de Ghelamco Arena en blijft op plaats tien hangen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Bij Gent kreeg nieuwkomer Moses Simon een nieuwe kans. De pijlsnelle Nigeriaan werd niet geschorst na zijn snelle rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Lokeren en verving de geblesseerde Benito Raman bij de Buffalo’s. Bij Oostende was er geen plaats voor de onfortuinlijke Milic, coach Vanderbiest greep terug naar zijn gekende verdediging met Brillant, Luissint, De Schutter en Schmisser.

Oostende onzichtbaar

Het duurde niet lang vooraleer de Ghelamco Arena mocht juichen. Na een korte studieronde was het meteen raak voor de Buffalo’s bij de eerste echte kans. Na een aflegger van Dejaegere kwam de bal bij Renato Neto. Van buiten de zestien knalde hij het leer, de knie van De Schutter, onhoudbaar in de winkelhaak. Een heerlijke en onhoudbare treffer, na 10 minuten stond het al 1-0.

Gent wilde op hetzelfde elan doorgaan, en lukte bijna een tweede doelpunt via Kenny Saief. De Israëliër krulde een vrije trap echter tegen de lat. Keeper Dumesnil, de vervanger van Didier Ovono liet opnieuw een onzekere indruk in doel, en incasseerde na 25 minuten al een tweede doelpunt. Het was Saief die de 2-0 in een leeg doel duwde. Man van de match Brecht Dejaegere liet Schmisser veel te makkelijk ter plaatse en bediende het doelpunt. Halfweg stond het dan ook terecht 2-0 in het voordeel van Gent.

Rood voor Lukaku

Oostende was vastberaden iets te tonen in de tweede helft, en herstelde dan ook het evenwicht. Tot echte kansen leidde dat echter niet voor de kustploeg. Moses Simon kreeg tot tweemaal toe een goede kans voor Gent, maar kreeg de bal niet voorbij Dumesnil. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist, toen Jordan Lukaku een tweede keer geel slikte, maar met tien man kwam Oostende alsnog tot scoren. Siani trapte een vrije trap heerlijk via de onderkant van de lat in doel: 2-1!

De Kustboys leken er opnieuw in te geloven, maar na een tweede doelpunt van Renato Neto, acht minuten voor tijd, was de strijd beslecht. De Braziliaan trapte door de benen van zijn verdediger de bal gekruist tegen de netten. Oostende-aanvaller Ruiz probeerde nog een penalty te versieren, maar zijn claim kreeg geen gehoor bij scheidsrechter Dierick. Gent springt met deze drie punten over Kortrijk naar plaats drie. Het heeft nu drie punten minder dan Anderlecht. Oostende haalt 0 op 6 en blijft op plaats tien.

Opmerkelijk:

Oostende liet deze wedstrijd maar twee doelpogingen optekenen, waarvan slechts één binnen het doelkader. Die was meteen raak, Sebastien Siani knalde de bal via de lat in de winkelhaak.

Herbeleef de wedstrijd fase per fase!

Bekijk hier de opstellingen!

 

Belangrijkste fases:

11’ - GOAL - Knappe goal van AA Gent. Depoitre zet druk op Brillant en verovert de bal. Hij krijgt de bal voor doel en via Dejaegere komt de bal bij Neto, die de bal knap in de winkelhaak knalt!

21’ - Dejaegere staat randje buitenspel, maar wordt niet afgevlagd. Dumesnil kan enkel kijken hoe zijn poging maar net naast gaat.

25’ - GOAL - Prima actie van Dejaegere op rechts. Hij gaat met sprekend gemak Schmisser voorbij en legt de bal vanop de acherlijn panklaar voor Saief, die maar binnen te tikken heeft.

74’ - ROOD - Lukaku haalt Dejaegere foutief onderuit aan de achterlijn en krijgt zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

78’ - GOAL - Siani trapt een vrije trap heel knap over de muur via de lat in doel. Geen verhaal voor Sels! Krijgen we nog een wedstrijd?

82’ - GOAL - Daar is het antwoord van AA Gent. Neto snijdt naar binnen en haalt verrassend uit met links. Hij knalt de bal in de rechter benedenhoek. Dumesnil stond er bij en keek er naar.