WK niet in gevaar na opgave Klaas Vantornout
Foto: BELGA

Belgisch kampioen Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) gaf zondag halfweg koers op in de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. De renner van Sunweb-Napoleon Games sukkelde de voorbije week opnieuw met zijn gezondheid, maar het WK zou niet in gevaar komen.

Veldrijden op Sportwereld.be

Vantornout miste heel wat wedstrijden in de eindejaarsperiode omdat hij kampte met een luchtweginfectie. Op het Belgisch kampioenschap sukkelde hij weliswaar nog met zijn rug door de naweeën van een valpartij, maar slaagde hij er toch in om voor de tweede keer in zijn carrière de driekleur te veroveren.

Deze week verging het hem opnieuw minder. ‘Klaas kampte de voorbije week opnieuw met een luchtweginfectie’, zegt Sunweb-Napoleon Games-ploegleider Mario De Clercq. ‘Hij heeft opnieuw een antibioticakuur moeten ondergaan van drie dagen, maar die antibiotica werkte blijkbaar ook op zijn darmen met buikloop tot gevolg.’

Toch besloot de Belgische kampioen om deel te nemen aan de Wereldbeker, maar gaf hij halfweg de wedstrijd op omdat hij zich nog niet de oude voelde en geen beroep kon doen op z’n volle krachtenarsenaal. Volgens de ploeg komt zijn voorbereiding op het WK evenwel niet in gevaar.