PROXIMUS LEAGUE. Lommel United knabbelt aan achterstand op Sint-Truiden
Foto: Kms

Op de 23e speeldag in de Proximus League heeft Lommel United zaterdag met droge 0-3 cijfers gewonnen op het veld van rode lantaarn Zaventem. Het maakte zo twee punten van zijn achterstand goed op leider Sint-Truiden, dat op Stayen niet verder kwam dan een scoreloos gelijkspel tegen Eendracht Aalst.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

STVV blijft met 55 punten uit 23 wedstrijden wel riant aan de leiding, met zeven punten voorsprong op United. Ook Virton (5e) liet op het veld van Geel (0-0) een steekje vallen en zag in de stand Seraing (3e) en Eupen (4e) met 45 punten op gelijke hoogte komen. Seraing won vlot met 1-3 uit bij Heist, terwijl Eupen aan de Kehrweg geen spaander heel liet van het geplaagde Racing Mechelen (5-1), dat wegens financiële problemen geen licentie mag aanvragen en volgend seizoen dus zeker naar derde klasse zakt.

Oud-Heverlee Leuven is met 38 punten de nummer zes in de stand en ziet na het 1-1 gelijkspel bij White Star Brussel de kloof met de top vijf enkel maar vergroten. Ook Bergen (7e) kent een moeilijk seizoen in tweede. De Henegouwers kwamen zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Roeselare. Aalst is achtste met 32 punten, gevolgd door Tubeke (9e met 30 punten). De Tubekenaars hebben wel een wedstrijd minder op de teller staan omdat hun verplaatsing naar Patro Eisden Maasmechelen werd afgelast. Antwerp is na een 1-2 thuisnederlaag tegen Dessel Sport met 26 punten naar de teleurstellende elfde plaats gezakt.

Bekijk alle uitslagen en het klassement op de twee klasse-pagina van Sportwereld.be.