'Familie is belangrijker dan wereldtitel in de F1'
Foto: Mercedes
Nico Rosberg kan niet wachten tot het nieuwe F1-seizoen van start gaat, maar tijdens een interview met Sky Sports blikt de Duitser ook terug op de titelstrijd in 2014.

Een titelstrijd die Nico Rosberg verloor van teamgenoot Lewis Hamilton, maar de Duitser kon zich blijkbaar snel over dat verlies heen zetten.

'Gelukkig gaat zoiets snel. Of je nu succes behaalt of niet, het duurt slechts enkele dagen alvorens zoiets voorbij is,' zei Rosberg tegenover Sky Sports. 'In dit geval is dat uitstekend. Wanneer je zegeviert dan is dat minder leuk, want je wil uiteraard langer van zo'n moment genieten. Maar alles gaat sowieso snel voorbij. Ik ben er echter opnieuw klaar voor, de pauze heeft lang genoeg geduurd.'

'Voor mij was het een nieuwe ervaring en ik wist niet hoe het zou zijn. Het was echter eenvoudig om de 'klik' te maken. Uiteindelijk draait niet alles rond het racen. Dat heb ik deze winter nogmaals ervaren, toen ik tijd doorbracht met mijn familie en daarvan genoot. Succes is leuk, maar wanneer we niet succesvol zijn, dan vergeten we het,' besluit Rosberg.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: