Eli Iserbyt is de sterkste bij de junioren in Hoogerheide
Foto: ISOSPORT/Claessen

Eli Iserbyt heeft zondag in het Nederlandse Hoogerheide de Wereldbekerwedstrijd bij de junioren op zijn naam geschreven, dat is de laatste WB-manche van het seizoen. De veldrijder van het Young Fidea Cycling Team haalde het voor de Nederlander Roel van der Stegen en de Amerikaan Gage Hecht. Iserbyt steekt ook het eindklassement op zak.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het was Jappe Jaspers die de beste start nam in Hoogerheide, maar al vrij snel nam Eli Iserbyt de leiding over. De Belgische en Europese kampioen trok fel van leer en moest enkel de Amerikaan Gage Hecht even naast zich dulden. Lang reed het duo niet samen en vrij snel sprokkelde Iserbyt een voorsprong van 30 seconden bij elkaar.

Aan de meet telde hij ruim driekwart minuut voorsprong op de tweede, Roel van der Stegen. Iserbyt is ook eindwinnaar van de Wereldbeker. Hij telt 230 punten. De Zwitser Johan Jacobs, vandaag wegens ziekte niet van de partij in Hoogerheide, is tweede met 145 punten. De Nederlander Max Gulickx vervolledigt het podium met 141 punten.

Hoogerheide was een goede generale repetitie voor Iserbyt met het oog op het WK volgende week in het Tsjechische Tabor. Voor Iserbyt was het zijn 17e zege van het seizoen. Enkel in de Wereldbeker in Namen moest hij het hoofd buigen voor Johan Jacobs.