AUSTRALIAN OPEN. Wickmayer heeft geen schijn van een kans tegen Halep
Wickmayer Foto: REUTERS

Yanina Wickmayer is er niet in geslaagd de kwartfinales van de Australian Open te bereiken. In de achtste finales verloor ze van de Roemeense Simona Halep in 2 sets: 6-4 en 6-2.

Wickmayer won het eerste game van de wedstrijd nog, maar werd daarna direct met de neus op de feiten gedrukt. De Roemeense is het nummer drie van de wereld en dat was eraan te zien. Halep was sterker én onze landgenote maakte te veel fouten. Twee breaks later stond het 4-1. Even vocht Wickmayer nog terug en bij 4-3 flakkerde de hoop zelfs nog op na een knappe break.

Spanning

Het einde van eerste set was het spannendste van wat de wedstrijd te bieden had: Halep rijfde de 5-3 binnen met een succesvolle challenge en het spelletje erop wist Wickmayer twee setpunten te redden en zo de 5-4 op het bord te zetten. Maar alle Belgische hoop op een straffe terugkeer werd meteen de kop ingedrukt. Halep liet haar tegenspeelster kansloos in haar eigen opslagronde en won de eerste set dus met 6-4.

Set twee dan, maar die bracht geen beterschap voor Wickmayer. Ook ditmaal kwam ze op 1-0, maar een opslagspel van Halep en een break later stond ze 2-1 in het krijt. Wie dacht dat onze landgenote nu het hoofd zou laten zaken, zat verkeerd. Een break later en stond het zowaar 2-2. Erop en erover? Nee, dat niet. Halep legde erg veel precisie in haar spel en dankzij alweer een break en een goed servicespel stond het snel 4-2.

Wickmayers veer was nu echt gebroken. Dankzij alweer een break kwam Halep op 5-2. Wickmayer haalde het uiterste uit de kast, maar wat ze ook probeerde, haar tegenstreefster gaf geen krimp. Niet veel later stond het 6-2: boeken toe dus.

Wickmayer hoger op ranking

Halep speelt haar kwartfinale tegen het tiende reekshoofd Ekatarina Makarova. Makarova (WTA 10) versloeg in de eerste ronde van de Australian Open nog onze landgenote An-Sophie Mestach.

Wickmayer springt dankzij haar plek in de achtste finales straks naar boven in de WTA-ranking. Ze is voorlopig al opgeklommen van de 80ste naar een virtuele 66ste plaats. Bij winst tegen Halep was ze de top vijftig binnengedoken.

Juniore Greet Minnen bereikt tweede ronde dubbelspel

Greet Minnen heeft zich zondag op de Australian Open geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel bij de junioren.

Aan de zijde van de Duitse Katharina Hobgarski versloeg Minnen het Thais-Indiase duo Tamachan Momkoonthod/Ojasvinee Singh met 6-3, 6-7 (2/7) en 11/9. In de tweede ronde wacht hen een duel met de Australische Naiktha Bains en de Braziliaanse Luisa Stefani, de derde reekshoofden.

Maandag neemt Minnen (ITF 39) het in de tweede ronde van het enkeltoernooi voor junioren op tegen de Amerikaanse Olivia Hauger (ITF 64).