Koning winter blijft nog even
Foto: BELGA

De komende dagen blijft het winterweer duidelijk aanhouden. Af en toe valt er ook wat neerslag.

Zondagmiddag is het bewolkt. Afgezien van een enkele spat motregen blijft het ook zo goed als droog. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind, bij maximumtemperaturen rond het vriespunt, hoog in de Ardennen, en 4 tot 6 graden elders. Zondagavond en -nacht wordt het betrokken, met plaatselijk wat lichte neerslag. In Hoog-België worden minima van min 1 graad verwacht, in de andere regio’s 2 tot 4 graden.

Maandag komen bewolking en perioden met regen opzetten. In de Ardennen heeft de neerslag een winters karakter. In de loop van de namiddag wordt het over het westen van het land droog. Er waait een zwakke tot matige van zuidwest naar noordwest ruimende wind. Aan zee wakkert de wind aan tot vrij krachtig. De maxima stijgen licht: 2 graden in Hoog-Belgie en 5 tot 8 graden elders.

Bij zowat 5 graden blijft het dinsdag op de meeste plaatsen droog, maar vanaf woensdag wordt het wisselvallig met tijdelijk ook meer wind. Af en toe valt er ook regen. In de tweede helft van de week krijgt die neerslag een winters karakter. De middagtemperatuur daalt van zowat 7 graden, op woensdag, naar 3 graden de dagen nadien. ‘s Nachts en ‘s ochtends kan het licht vriezen.

De Ardennen krijgen vanaf donderdag te maken met sneeuw, en het kwik komt er niet of nauwelijks nog boven het vriespunt. Ook na komend weekend zal het koudere weer, met vaak winterse neerslag, zich verder doorzetten.