BLOG. Onthullingen op het krachtontbijt?
Het Belgian Power Breakfast: belangwekkend nieuws gegarandeerd, eens iedereen aanwezig is. Foto: dds

Dag drie in Davos, en dan verwachten we traditioneel belangwekkend nieuws uit Belgische hoek. Onze redacteur Dries De Smet schuift aan voor het ‘Belgian Power Breakfast’

Zoals die keer in 2012 dat zowel Vincent Van Quickenborne als Kris Peeters aankondigden dat een massaal aantal Chinezen in Willebroek zouden neerstrijken. Maar die zijn nog steeds spoorloos.

Of zoals die keer in 2013 dat Alfacam gered zou worden. Om vier uur persconferentie van Kris Peeters in zijn hotel, zo werd ons gemeld. Met wat vertraging nemen de toenmalige minister-president en twee Indische broers plaats in een zaaltje waar voor de gelegenheid wat potsierlijke bloemen gezet zijn. Ook de beurswaakhond FSMA heeft lucht gekregen van de persconferentie, en schorst voor de zekerheid het aandeel van de noodlijdende televisiedienstengroep.

Terecht, zo blijkt. Het komt allemaal goed, melden de Indiërs triomfantelijk, terwijl Peeters op zijn stoel schuifelt. Hun groep, Hinduja, zal Alfacam redden. Een Bollywood in Vlaanderen! En Kris Peeters heeft hen een afrit op de E19 beloofd. En een extra treinstation in Kontich! En de Vlaamse regering zou aandeelhouder worden, melden ze, terwijl Peeters steeds witter wegtrok.

Peeters zet daarna nog alle zeilen bij om het nieuws wat af te zwakken. Maar telkens doen het komische duo er een schep bovenop. Om daarna nooit meer iets van zich te laten horen. Alfacam gaat drie maanden later op de fles.

UPDATE – BREAKING. (11.39 uur) Eén van de twee Hinduja-broers was dit jaar op het ontbijt opnieuw van de partij. En je raadt het nooit: hij overweegt om opnieuw te investeren in België, meer bepaald in de spoorwegsector. Hoeft het nog gezegd: eerst zien en dan geloven.

Voorlopig hebben we aan de Belgische excellenties, Michel en Bourgeois, nog geen deals van wereldformaat ontfutseld. Gisteren hadden we nochtans geluk. Bill Gates hield zijn befaamde feestje bovenop de Schatzalp, maar daar waren we niet uitgenodigd. Dan zijn we maar naar een ander feestje getrokken, alwaar we ook niet uitgenodigd waren. Zat Charles Michel daar toch wel niet kaasfondue te eten? We schoven ongevraagd bij.

Maar bon, op uw kosten krijgen we vandaag een nieuwe kans. Een Belgian Power Breakfast! Met meer dan honderd genodigden, waaronder het vorstenpaar en veel Indiërs. Hou deze website en uw beursaccount dus maar angstvallig in de gaten. Al probeert Vlaams minister-president Geert Bourgeois alvast de verwachtingen te temperen.